VWPFS stapt in mobiliteitskaarten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Wesley van Dijken aan Automotive. Hij is verantwoordelijk voor Shuttel, een project dat inmiddels drie jaar loopt. VWPFS, dat vorig jaar investeerde in onder andere private lease, heeft momenteel bij enkele grote klanten pilotprojecten lopen met Shuttel. De kaart wordt in mei gepresenteerd op het Fleetmanagement event

Shuttel is onlangs in stilte door VWPFS gelanceerd en geeft werknemers toegang tot alle vervoersmodaliteiten, zoals tot het OV en de deelauto`s van VWPFS-dochter Greenwheels, en houdt alle transacties online bij. 

Regen
Shuttel lijkt in vergaande mate op de kaarten van concurrenten als Xximo en Mobility Mixx, maar is anders. Dat zegt Van Dijken. “De kaart is een middel om alle mogelijke services te integreren, wij bieden een centraal platform waarop deze transacties geregistreerd worden.”

Shuttel is niet primair bedoeld voor leaserijders. “Er zijn bij bedrijven juist veel meer niet-leaserijders die wel een mobiliteitsbehoefte hebben. Leaserijders zijn daarbij lastig aan een mobiliteitskaart te krijgen.” Op korte termijn komt er ook een app. “Die adviseert de gebruiker over de vervoerskeuzes. Wil de gebruiker gaan fietsen, maar wordt er regen verwacht, dan geeft de app ook alternatieve opties.”

Lees meer over brandstof- en mobiliteitskaarten in Fleet&Mobility

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.