Autodelen impopulair bij leaserijder en privébezitter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het delen van de leaseauto boet zelfs in aan populariteit, blijkt uit het onderzoek onder ruim tweeduizend leaserijders door VAVDZ. Van de leaserijders wil nu slechts 21 procent zijn of haar leaseauto delen. In 2013 was dat nog 31 procent van de zakelijk rijders.

Van de groep die de leaseauto niet wil delen, zegt ruim twee derde dat ook niet te willen doen als er een vergoeding tegenover staat. Leaserijders zijn vooral bang dat het delen van de auto ze minder flexibel maakt en dat ze inleveren op hun privacy.

Niet zonder auto
De resultaten van dit onderzoek stroken met die van MWM2, dat namens radiozender BNR onderzoek deed onder autobezitters. Uit dit onderzoek blijkt volgens BNR dat ruim driekwart van hen geen afstand wil doen van zijn auto en dat ook autodelen niet als alternatief wordt gezien; voornamelijk omdat een eigen vervoermiddel een gevoel van vrijheid geeft.

Lees meer over deze onderzoeken en mobiliteit op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.