Aantal verkeersdoden 12% gedaald in 2013

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Lidewijde Ongering, directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, vandaag tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (Nvvc) in Den Bosch.

Gewonden 2013 onbekend
Op de rijkswegen is het aantal verkeersdoden zelfs met 36% gedaald. De meeste dodelijke slachtoffers vallen op 50- en 80-kilometerwegen. Opvallend is dat op 30-kilometerwegen het aantal verkeersdoden is gestegen met 31%, hoewel er geen extra 30-kilometerwegen bij zijn gekomen. Onder motorrijders is een forse daling van 46% te zien.
Bekijk hier de cijfers over verkeersdoden in 2013.

In 2012 waren er 19.000 verkeersgewonden. De cijfers van 2013 zijn nog niet bekend, die komen eind dit jaar zegt Ongering.

Registratie
Volgens Swov-directeur Peter van der Knaap is de registratiegraad gedaald. “En gedrag in het verkeer, bijvoorbeeld door vermoeidheid, alcoholgebruik en afwezigheid, is moeilijk te registreren. Onverantwoord gedrag moeten we daarom via andere beleidsterreinen herkennen en aanpakken.” Vandaag tekenen 11 partijen de Star Safety Deal, waarin wordt afgesproken alle verkeersongevallen altijd te registeren. 

Voor het programma Blijf Veilig Mobiel dat zich richt op veilige mobiliteit voor ouderen, trekt I&M 400 duizend euro uit.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.