Dossier Vastgoed: of toch een supermarkt?

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de afgelopen periode waren er verschillende supermarkten die hun intrek namen in een autopand. Emte vestigde zich in een pand van Vingerhoets (Diessen), Aldi in het pand van Mazda Terpstra (Winsum) en Jumbo brak het Honda-pand van Borsboom af om er nieuw te bouwen. De Coop heeft plannen om zich in Amstelveen (Volvo-garage) te vestigen en Lidl wil naar een pand van Van Riel (Hyundai) in Oosterhout.

Problemen
De plannen kunnen niet altijd worden uitgevoerd. Collega-supermarkten hebben vaak bezwaar als een concurrent wil uitbreiden of verhuizen. Ook zijn supermarkten op een groot aantal bedrijventerreinen niet toegestaan.

Zo wilde Jumbo zich wilde vestigen in de oude Mazda garage van Scholten in Almelo, maar dit werd door de lokale Plus tegengehouden. Hetzelfde speelde ook bij Autoteam Goes; hier wilde een Albert Heijn in, maar ook dat werd tegengehouden door een lokaal supermarktbedrijf.

Vastgoed Seminar
Welke oplossingen zijn er voor leegstand van autpoanden? Deze vraag staat centraal tijdens het eerste Automotive Vastgoedseminar, dat op 30 mei plaatsvindt (klik hier voor informatie en aanmelden). In aanloop hier naartoe brengt Automotive in de komende weken online een dossier over Vastgoed. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.