‘Dealerauto’s te duur voor export’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Exportwagen.eu is sinds dit jaar partner van de Duitse E-bay occasionsite Mobile.de, met 1,4 miljoen aangeboden auto’s en 64 miljoen bezoekers per maand een van de grootste occasionportals van Europa.

Van de circa tienduizend auto’s die Exportwagen.eu aangeboden krijgt voor export, is 85 procent tussen de 20 en 80 procent duurder dan de gemiddelde prijs op de eerste resultatenpagina van Mobile.de.
Op deze pagina staan de twintig goedkoopste occasions, op basis van een vergelijking op onder meer merk, model, motor, jaar en aantal kilometers.

Ongeveer vijftien procent van de door de Nederlandse dealers aangeboden auto’s is wel concurrerend geprijsd. Exportwagen.eu plaatst alleen deze categorie door op Mobile.de.

Belangrijke benchmark
Volgens Rolf Westgeest, eigenaar van Exportwagen.eu, zijn dealers niet goed op de hoogte van de Europese occasionprijzen. “Als je een occasion veel te duur aanbiedt, dan is hij niet alleen oninteressant voor export; op termijn verkoop je de auto ook in Nederland niet meer omdat bij een te groot prijsverschil er dan voor import gekozen wordt.”
Exportwagen.eu verrekent de bpm-teruggave in de te adverteren verkoopprijs.

Westgeest zegt overigens zelf niet direct meer te verdienen als er meer auto`s kunnen worden aangeboden, omdat hij niet per auto betaald krijgt. Hij beaamt dat zijn bedrijf er wel bij gebaat is omdat de klanttevredenheid verhoogt als er meer prijsbewustzijn ontstaat bij dealers en er meer auto`s kunnen worden doorgeplaatst.Grote rol internet
Een ander aspect van het onderzoek, dat gehouden werd onder 125 occasion- en marketingverantwoordelijken bij dealerbedrijven, is de ontwikkeling van internet als aspect in de bedrijfsvoering.

Van de ondervraagden denkt 40 procent dat over vijf jaar meer dan 25 procent van nieuwe en gebruikte auto’s direct online verkocht wordt, 37 procent denkt dat dit percentage lager zal liggen. Ook denkt respectievelijk 32 procent van de ondervraagden dat de rol van export nog aanzienlijk gaat toenemen, 19 procent is het daar mee oneens. 48 procent denkt dat ook de import nog verder zal toenemen en daar is 9 procent het mee oneens.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.