‘Meer succes in export met tweeprijzenbeleid’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nederlandse bedrijven maken op Mobile.de, de Duitse partner van Exportwagen.eu, al de grootste groep internationale verkopers uit. Met een betere prijs- en advertentiestrategie kunnen ze nog meer succes behalen op de Europese markt, zegt Westgeest. Exportwagen.eu herrekent hierin onder andere standaard de rest-bpm en zorgt voor de vertaling van de advertentie. Ook geeft de prijsvergelijking per aparte auto in de bedrijfsvoorraad in één oogopslag een goed beeld van de prijzen op mobile.de. Daarnaast is erg belangrijk dat een advertentie zo compleet mogelijk wordt ingevuld; voor het ene land is CO2-uitstoot belangrijk en voor het andere cc`s. “Helaas zien we nog te vaak dat autobedrijven dit niet ten volste benutten”, aldus Westgeest.  

Betalen met Ideal
Als een advertentie compleet is en veel informatie bevat, merkt Exportwagen.eu dat er steeds vaker van tevoren geld wordt overgemaakt om voertuigen te betalen, dus zonder dat ze gezien zijn. “Via onze Europese websites die we specifiek voor elke klant maken, kunnen bedrijven zichzelf een gezicht geven en daarbij onder andere IBAN- en BIC-gegevens vermelden, wel zo gemakkelijk. In de toekomst gaan we zelfs via systemen als Ideal voertuigen aanbetalen, daar ben ik van overtuigd”, aldus Westgeest. 

Exportwagen.eu onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om dit te kunnen aanbieden aan haar klanten. Volgens het portal is het belangrijk dat de afwikkeling van de administratieve verplichtingen zo soepel mogelijk verlopen. “Europa moet zich realiseren dat het steeds meer één centrale markt wordt waarin je je gemakkelijk van de ene naar de andere lidstaat moet kunnen verplaatsen, zonder enorm veel papierwerk”, zegt Westgeest.

Volgens Exportwagen.eu en Mobile.de is het belangrijk dat exporterende autobedrijven zich verdiepen in de internationale handel: “Ieder bedrijf dat professioneel met export bezig wil zijn, ontkomt er niet aan zich te verdiepen in de regels.”  

Nationaal Exportconges
Op het eerste Nationaal Exportcongres, dat vanmiddag plaats vindt, komen meerdere deskundigen (RDW, Dekra, belastingdeskundigen en Duitse overheid) tekst en uitleg geven over wet- en regelgeving met betrekking tot export. Jort Kelder sluit de dag af met zijn visie op hoe export eigenlijk hoort. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.