‘Internationale occasionhandel vraagt om inspectiestandaard’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat zegt Wierd Meijering, dga van Autoinspectie.nl, dochter van AVN Group. Autoinspectie.nl is een van de partners van het eerste Nationaal Exportcongres, dat op 13 oktober plaatsvindt in Weeze (in de voormalige vestiging van exportbedrijf Grensland).

Goed onderhouden
Meijering denkt niet dat de export van auto’s afneemt als de bpm verdwijnt. “Het belang van export en import neemt eerder toe om de mismatch van het Nederlandse wagenpark op te vangen. De mogelijkheden van internationale in- en verkoop groeien dankzij de online mogelijkheden.”

Voor Meijering is dat reden om zijn inspectie-activiteiten verder te professionaliseren (Autoinspectie Nederland is een op zichzelf staande bv) en te optimaliseren. “Nederlandse auto’s zijn erg gewild in het buitenland. Dat komt door ons goed onderhouden wagenpark, maar ook door de goede en transparante beschrijvingen van de staat van occasions. Daardoor is er bij de kopende partij veel vertrouwen.” 

Geen onduidelijkheid
Een ander punt is dat door deze digitalisering de efficiëntie en snelheid van handelen is toegenomen. Daarop moet de markt inspelen. “Onze inspectie-app stelt iedereen in staat om snel en eenvoudig een inspectierapport te maken.” Inspecteren is mensenwerk, maar uiteindelijk moet iedere inspecteur wel tot ongeveer dezelfde conclusie komen, stelt Meijering. “Wij hebben onze inspectie-app zo ingericht dat drie verschillende inspecteurs altijd voor minimaal 95% een gelijkwaardig inspectierapport opstellen. Dat betekent dat er nooit onduidelijkheid kan ontstaan en dus ook geen frictie tussen betrokken partijen.”

Meijering heeft wel geleerd dat niet iedere klant dezelfde wensen heeft. “De inspectie en de verwerking moet natuurlijk kloppen. Maar het inspectieplatform waarop de auto’s gepresenteerd worden is reeds op diverse manieren ‘custommade’ opgeleverd.”

Meld u aan voor het Nationaal Exportcongres
Op het eerste Nationaal Exportcongres komen meerdere deskundigen (RDW, Dekra, Belasting en Duitse overheid) tekst en uitleg geven over alle wet- en regelgeving met betrekking tot export. Jort Kelder sluit de dag af. Klik hier voor meer informatie. De kaartverkoop van het event, waar een groot deel van de branche vertegenwoordigd is, stopt vandaag om 17.00 uur.   

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.