Autoveiling.nl kiest voor ‘Gaspedaal’-koers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Autoveiling.nl.

Multilisting lijkt enigszins op de werkwijze van Gaspedaal, dat voor een groot deel draait op occasionadvertenties die op andere sites zijn geplaatst door de verkopende partij. Directeur Wierd Meijering denkt met multilisting het aanbod op zijn veilingplatform enorm te kunnen vergroten. “Alleen Leaseplan en Athlon zijn samen al goed voor meer dan duizend auto`s per week. En wij gaan dit ook voor andere leasemaatschappijen doen.” 

Geen commissie/fee
Het verdienmodel van Autoveiling.nl verandert daardoor wel, aangezien de inbrengende partij geen commissie of fee betaalt. “Als een auto wordt toegezegd aan een klant van ons, dan betaalt de koper de gebruikelijke commissie en transportkosten.” 

Volgens Meijering is multilisting een logische nieuwe stap na de introductie van de 3D-hamerveiling vorig jaar. Ook hier hoeft de inbrengende partij geen commissie te betalen, maar Autoveiling.nl had het aanbod wel exclusief. “Het gaat ons erom onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Ze kunnen nu online een groot deel van het veilingaanbod bekijken en kopen.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.