Autogroothandel lanceert kakelverse daghandel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Autoroute.eu, de titel waaronder de veertien groothandelaren samen opereren. Een klein deel van deze groep, vijf handelaren, lanceerden vorig jaar al inkoopplatform Biddo.

Volgens de handelaren is er een grote behoefte aan verse auto`s. “Autobedrijven en inkopers zoeken het liefst in een aanbod van `kakelverse` auto’s. Daar wringt ook direct de schoen voor de professionele groothandel: verse handel komt niet snel genoeg in beeld via de veilinghuizen en het proces van innemen en beschrijven neemt veel tijd in beslag”, legt Wilbert Muilenburg, commercieel business developer van Autoroute.eu, uit.

Minder tijd verloren
Door het innameproces te versnellen, kunnen auto`s binnen 24 uur na binnenkomst al te koop aangeboden worden in 24h Cardropz. Daar wordt de auto dan 24 uur aangeboden. “Zo gaat er veel minder kostbare tijd verloren”, aldus Muilenburg. Komt er een transactie tot stand, dan handelen koper en verkoper direct de transactie en het transport af. “We verlagen zo de kosten ten opzichte van veilen en brengen meer dynamiek in het proces.”

Als een auto niet verkocht wordt binnen 24 uur dan gaat deze het normale proces in en wordt de auto onder meer op de eigen occasionportal geplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.