BAU wil automarkt op voormalig Hessing-terrein

Redactie Redactie
• Laatste update:

Schade en schande
De BAU heeft het roer helemaal omgegooid nadat ze de strijd om het behoud van de automarkt in Utrecht verloor en de plannen voor een nieuwe automarkt in Bemmel door de gemeenteraad van tafel werden geveegd.

“Door schade en schande zijn we wijzer geworden”, zegt vice-voorzitter Leen Büchner. “We kijken nu alleen nog maar naar locaties die al een automotive bestemming hebben, oude importeursterreinen bijvoorbeeld. Als het bestemmingsplan niet hoeft te wijzigen, krijgen we sneller en gemakkelijker toestemming van de gemeente. Daarmee neem je het grootste struikelblok weg.” 

Consignatie
Behalve De Bilt, heeft de BAU haar oog laten vallen op locaties in Nijkerk, Rijssen maar ook Bemmel is nog steeds in de picture. “De provincie Gelderland heeft onze plannen goedgekeurd. Mogelijk verandert de gemeenteraad van Bemmel van gedachten en stemt alsnog in met de start van Expo Gelderland en de automarkt.”

Ook het verdienmodel van de nieuwe automarkt wordt gewijzigd. “We willen een exportcenter openen waar de hele week auto’s worden verkocht”, zegt Büchner. “Er komen 700 à 800 auto’s op het terrein te staan die we in consignatie namens de BAU-leden aanbieden voor de export.”

Volgens Büchner is er geen ruimte voor een derde automarkt in de traditionele opzet. “Je ziet nu al met twee automarkten dat de verkoop terugloopt. Werden er vroeger 800 auto’s verkocht in Utrecht, in Emsburen en Beverwijk zijn dit er nog maar 300 per locatie.”

Curator
Johan Westerhof, de curator die het faillissement van Hessing behandelt, is niet op de hoogte van de plannen van BAU. “Maar als ze genoeg geld meenemen, ga ik graag met ze praten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.