PGA neemt Hyundai-dealerschap over van Smeeing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarnaast is PGA voornemens in Hilversum de activiteiten van het merk Hyundai opnieuw op te starten. Daar ging Hyundai-dealer Van Hoegee onlangs failliet. PGA gaat de activiteiten van het nieuwe merk samenbrengen onder de naam Hyundai Wittenberg.

Verlanglijstje
Volgens Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van PGA Nederland, is de overname een logische stap in de groeistrategie van de dealerholding, waarin strikte merkenscheiding centraal staat. Het bedrijf is met zo’n 45 dealervestigingen in omvang de tweede dealerholding van Nederland en voert de merken Peugeot, Honda, BMW-Mini, Renault-Dacia en Opel.

“Door deze overname realiseren we direct een Hyundai-cluster met een volume van zo’n duizend auto’s per jaar.” Het merk Hyundai past volgens Luijckx uitstekend in het portfolio. “Zowel wat betreft design, dat sterk gericht is op de Europese smaak, als wat betreft potentieel op de Nederlandse markt.” Hyundai kondigde onlangs aan grote ambities te hebben, vooral op de zakelijke markt. “Dat past goed bij onze strategie. Het merk stond dan ook al een tijdje op onze verlanglijst”, aldus Luijckx.

Begrijpen
Ook Hans Kwaad, directeur van Hyundai-importeur Greenib Car, is blij met de komst van een grote holding in het netwerk. “Hiermee hebben we een partner die begrijpt wat wij willen en die zakelijke markt goed kent. Dat is essentieel voor een verdere groei van ons verkoopvolume in Nederland.”

Ondernemer John Smeeing gaat onder de naam Auto Smeeing verder als merk-onafhankelijke autobedrijf met vestigingen in Soest en Almere. Het Hyundai reparateurschap in Soest is met ingang van vandaag beëindigd.

Over de overnamesom doen de partijen geen mededelingen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.