Eerste ‘Groupon’ verkoop op 1daycar (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

De 26 Sparks komen van een Nederlandse dealerholding waarvan de naam niet bekend gemaakt is. 1daycar neemt zelf de verkoop op zich, zegt directeur Bas Oude Luttikhuis. “Wij zijn de afgelopen jaren teleurgesteld in de leadopvolging bij dealers, terwijl wij zelf bewezen hebben dat goed te kunnen.” De dealerholding blijft eigenaar van de auto tot de verkoop gesloten is en levert hem ook af.

Oude Luttikhuis denkt niet dat een periode van enkele uren te kort is voor potentiële autokopers. “Het gaat om een kleine partij met een korting van rond de 20%. We geven niet, zoals Auto.nl, een korting die je ook bij een dealer kunt krijgen. We appeleren daarmee wel enigzins aan de hebberigheid van mensen. Maar we zijn best nerveus of het een succes wordt, dat is absoluut waar.”

Het bedrijf heeft morgen tien lijnen geopend waarop geïnteresseerden kunnen bellen. Dealerdirect zorgt voor voeding van de site via een samenwerking met Gaspedaal.nl. “Wij hebben bijna een half miljoen auto`s getaxeerd via ikwilvanmijnautoaf.nl, deze groep gaan wij ook benaderen.”

Over het verdienmodel wil Oude Luttikhuis niets zeggen. Het bedrijf biedt geen financieringen aan en er is ook geen standaard inruilmogelijkheid. “Consumenten kunnen via ikwilvanmijnautoaf natuurlijk wel een taxatie opvragen.”

Reactie Chevrolet
Bij Chevrolet Nederland volgt men de verkoop met interesse. “Ik ben erg benieuwd of het een succes wordt”, zegt managing director Ronald Dubbelman.

Update – woensdag 25 mei
De importeur had aanvankelijk geen problemen met het initiatief, maar is daar van teruggekomen. In een schriftelijke reactie laat Chevrolet weten het initiatief op geen enkele wijze te steunen of erbij betrokken te zijn. “Weliswaar heeft het digitaal aanbieden van voorraadauto’s met een kortstondige korting onze warme belangstelling, maar we zien 1daycar niet als een partij die solide genoeg en geschikt is voor een dergelijk project”, stelt Chevrolet Nederland. 

In plaats daarvan wil men `in de toekomst` samen met de dealerorganisatie en andere, wel betrouwbaar geachte partijen de mogelijkheden daarvoor uitwerken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.