AutoRAI 2017 afgeblazen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De succesvolle editie in april 2015, waarbij het innovatieve concept internationaal waardering opriep, heeft helaas onvoldoende basis gegeven voor continuïteit naar de toekomst toe”, meldt de organisatie in een persbericht. “Het is zeer spijtig dat AutoRAI van de kalender verdwijnt. AutoRAI staat aan de basis van onze geschiedenis en is zeker voor het Nederlands publiek een icoon van de RAI.”

Equipvak
Het nieuws is extra opvallend omdat RAI Vereniging aandeelhouder is van Amsterdam RAI. De vereniging trok onlangs ook in hetzelfde pand, maar de aan de vereniging gelieerde evenementen vertrekken. Zo werd de AutovakRAI – een beurs van RAI Vereniging AutoVAK – al gecanceld. Een deel van deze beurs wordt opnieuw opgetuigd in de Expo Haarlemmerneeer onder de naam Equipvak. Nu valt ook de AutoRAI van de Amsterdamse kalender. “In het afgelopen decennium is Amsterdam RAI getransformeerd tot internationale beursorganisatie. Door strategische focus op grote, internationale, meerdaagse evenementen, is de afhankelijkheid van nationale publieksbeurzen als AutoRAI sterk verkleind. Desalniettemin betreuren wij het verlies van een prachtig evenement.”

Importeurs waren na afloop van de AutoRAI dit jaar erg te spreken over het evenement. Velen keken toen ook al uit naar de volgende editie.

Teleurgesteld
RAI Vereniging laat in een reactie weten het niet doorgaan van de AutoRAI erg jammer te vinden. “Wij respecteren de besluiten van onze leden en van Amsterdam RAI, maar dat neemt niet weg dat we enorm teleurgesteld zijn”, zegt woordvoerder Harald Bresser. De importeurs zelf zijn verrast door de mededeling.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.