Girsky (Opel): ‘Een miljard verlies per jaar is niet oké’

Redactie Redactie
• Laatste update:

23 nieuwe modellen
In 2009 was Girsky als directielid van GM in Amerika tegen de verkoop van Opel. Nu hij hoofd is van de Europese afdeling van de fabrikant mag Girsky de juistheid van die beslissing gaan bewijzen. Dit moet onder meer gebeuren door de introductie van 23 nieuwe modellen tot 2016. 

Girsky is ad interim aan het roer van Opel gezet na het vertrek van Karl-Friedrich Stracke. Naar eigen zeggen is het zijn missie `het schip te stabiliseren in de storm` en een gezonde fundering neer te leggen voor zijn opvolger. 

Meer fabriken sluiten
Hoe Girsky van plan is het roer om te gooien, wilde hij niet zeggen tegen Automotive News. “We hebben zelf ook alle antwoorden nog niet. We moeten een kostenstructuur realiseren die ervoor zorgt dat het bedrijf break-even draait zelfs als de markt in een dip zit. Net zoals GM in de VS moet Opel zijn strepen verdienen.”

Automotive News concludeert hieruit dat na Antwerpen meer fabrieken zullen sluiten. Voor de fabriek in het Duitse Bochum staat na de huidige Zafira die in 2016 verdwijnt, geen nieuw model gepland.