Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Udo legt voor 14 miljoen beslag bij Stam en Bochane

12-04-2012 16:15

Hans Udo heeft voor 14 miljoen euro derdenbeslag laten leggen bij drie Renault-dealers, waaronder de holdings Stam en Bochane. 

De rechtbank van Utrecht heeft de beslaglegging goedgekeurd. 

Bij de Stam Groep (5,1 miljoen), Bochane (5,1 miljoen) en Segerink en Wolbers (3,9 miljoen) is beslag gelegd op alle nieuwe Renaults die gereed staan voor aflevering aan de klanten en op nieuwe auto’s die de dealers nog binnenkrijgen. De dealers mogen de auto's niet bij de importeur afrekenen, maar moeten het geld storten op een derdenrekening.

Eerder al liet Udo beslag leggen op de inventaris van Renault Nederland.

Udo kiest voor deze weg omdat hij vreest dat Renault Nederland hem niet schadeloos zal stellen. Udo vreest dat Renault zorgt dat de bv's die Udo moeten betalen, leeg zullen zijn.

Onlangs verwierp de Hoge Raad het cassatieberoep dat Renault Nederland had ingediend. De Hoge Raad stelt dat Udo recht heeft op een schadevergoeding. Er loopt nu een schadestaat-procedure.
 

Reageer Doorsturen
Reacties (8)

Enig idee wat dit betekent voor de +/- 7000 mensen die in de afgelopen maanden een nieuwe Mégane hebben besteld...?

A. Rijksen - Artrix - Geplaatst op 19-04-2012 19:31:37.

Op www.renaultclaim.com is de voortgang van o.a de meineed zaak te volgen. Op 16 januari is een artikel 12 procedure gestart, waarover het hof zich nog moet uitspreken.

Ook, is dit van toepassing op een strafrechtelijke procedure inzake onttrekking van goederen uit een gerechtelijk bevel. (vervreemding) tegen de algemeen directeur van Renault Nederland welke bij de officier van justitie ligt.

Gerechtelijke procedures duren lang, dit ligt veelal niet aan de rechtspraak zelf maar aan de producties die partijen over en weer inbrengen. Daarnaast zijn er juridische mogelijkheden om rechtszaken te vertragen. Zowel Renault als haar financieringmaatschappij Renault Credit Internationaal maken hier gebruik van. De juridische steekspelletjes zijn niet van de lucht. Een mooi voorbeeld is, dat RCI zegt niets met Renault te maken te hebben omdat zij een aparte juridische entiteit zijn. Strikt genomen is dit juist. Heel autoland weet dat het gewoon één winkel is.

Renault Nederland zegt niets te hebben dan alleen een beetje inventaris. Dat is ook de reden dat Udo gedwongen is tot de stap die hij nu heeft genomen. Ik kan verzekeren dat er van de kant van Udo diverse keren pogingen gedaan zijn om het geschil in de mine te schikken. Renault Nederland kiest er echter voor om miljoenen euro’s uit te geven aan hun advocaten en uiteindelijk aan het korstte eind te trekken in plaats van het op te lossen.
Een mooi voorbeeld van de handelswijze van Renault is KvK nummer 33172728 van de kamer van koophandel te Amsterdam, Deze staat op naam van Renault Group BV en ja hetzelfde kantoor adres als Renault Nederland NV en ja dezelfde financieel directeur met volledige zelfstandige bevoegdheid als Renault Nederland NV. Renault Group BV heeft een eigen vermogen in 2010 van 557 miljoen euro. De vordering die Udo heeft is op Renault Nederland NV en daar is, zoals geschreven volgens hun niet te halen. Hoe creatief kun je binnen de Nederlandse wetgeving zijn.

Er zijn voorbeelden genoeg van importeurs die de “monti reorganisatie” van hun
dealer netwerk wel op een nette en correcte wijze hebben doorgevoerd. Als oud medewerkers van Renault Nederland zien wij ook het gedrag van de importeur vanaf het “Hegeman” tijdperk aan. In de periode daarvoor was deze handelswijze nooit gebeurt. Natuurlijk was er wel eens een geschil met een dealer, maar dat werd altijd netjes opgelost. Nu kiest men ervoor om het over de rug van de organisatie uit te vechten. Wij kunnen ons volledig vinden in de worden van Fred van Putten, toch, internationaal een autoriteit in autoland “ Een schande en een bedrijf als Renault onwaardig!”

Bert van Arnhem - Stichting RC - Geplaatst op 14-04-2012 15:19:55.

Ik vraag me af wat ''de groep van bert van arnhem/gedupeerde renaultdealers'' inmiddels nog meer heeft bereikt door het samenwerken. Hoor ook niets meer over de meineed-zaak, is dat afgekocht door betrokkenen?

ruud duinrozen - prive - Geplaatst op 14-04-2012 10:14:13.

Beste heer van Putten en beste ex Renault dealer....

Ik kan mezelf voor een deel ook vinden in uw reactie's waar ook een kern van waarheid in zit.
Maar het punt wat ik in mijn reactie wilde maken is dat je een conflict moet laten waar de oorzaak ligt, en niet dat omdat men gelijk wilt hebben ( of men het heeft of niet ) nooit collega ondernemers mag duperen of belemeren. Aan de andere kant heb ik wel bewondering voor het doorzettingsvermogen van de heer Udo om zijn gelijk te halen.

Ik wens u beide veel succes met het verdere ondernemen!

Andres Lamers - Prive - Geplaatst op 13-04-2012 21:54:21.

De heer Lamers heeft het niet goed begrepen denk ik.Als je een vroegere zakenpartner door de jaren heen zo behandeld als Renault met Udo dan laat je hem geen andere keus.Alhoewel lang geleden,was ik in mijn carrière ooit Directeur Verkoop bij Renault Nederland.Ik heb deze zaak de laatste jaren gevolgd evenals de ellende met andere dealers in de periode "Hegeman" en kan alleen maar mijn walging uitspreken over de manier waarop langjarige,goede,kritische dealers zijn "opgeruimd". Een schande en een bedrijf als Renault onwaardig!
Fred van Putten,München,Duitsland.

Fred van Putten - VP&P consult - Geplaatst op 12-04-2012 23:23:41.

Heer lamers,
Wist U niet dat de meeste renault dealers niet meer zelfstandig zijn, maar een verlengstuk van de importeur zijn die ze als konijnen behandeld. Als het voer bijna op is krijgen ze weer wat te eten zodat ze net aan kunnen overleven.
Kortom. De importeur is de dealer, en andersom.
Respect voor Udo. Top.

Een ex-Renault-dealer - Naam bekend bij de redactie - Geplaatst op 12-04-2012 21:41:41.

Het is diep triest dat Renault Nederland zijn
zaken met de Dhr. Udo niet goed regelt. Hierdoor zorgt Renault Nederland ervoor dat
er ongebruikelijke stappen ondernomen
dienen te worden om zeker te stellen waar je recht op hebt. Het is dus jammer dan Renault Nederland het zover laat komen!!!
Draai de zaken niet om!!

John Zwart - prive - Geplaatst op 12-04-2012 21:21:32.

Diep triest dat de heer Udo zijn ex collega dealers op deze wijze betrekt in een jarenlange vete die hij heeft met Renault Nederland. Deze dealers staan buiten het conflict. Maar blijkbaar heeft de heer Udo zo veel rancune met alles dat met Renault te maken heeft kost wat het kost schade moet worden berokkend, en dat deze dan maar mee moeten bloeden wat Renault hem heeft aangedaan. Maar ik denk dat dit verhaal voor de heer Udo uiteindelijk een flink staartje zal krijgen in de nabije toekomst. Jammer dat er het zo een niveau het wordt uitgevochten door de heer Udo.

Andres Lamers - prive - Geplaatst op 12-04-2012 18:10:10.
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services