Dealerdirect hamstert veilingsites

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het klopt dat het in principe om hetzelfde veilingproduct gaat”, reageert directeur Bas Oude Luttikhuis. “Wij zien dat er een groep consumenten is die graag heel gericht via Google zoekt. Daar ontwikkelen we url`s voor. Hoe meer webadressen, des te eerder verwijzen zoekmachines op internet mensen naar ons. We zullen om die reden de komende tijd meerdere sites lanceren, bijvoorbeeld met stadsnamen of merken. Zo hebben we ook de site Fordtransitverkopen.nl in het leven geroepen, en Autoverkopendeventer.nl.”
En door de tekst voldoende te wijzigen, ziet Google de website als nieuw.

Het product dat achter die sites hangt, is de veiling die bij Ikwilvanmijnautoaf.nl al enige jaren wordt gebruikt. Hierop kunnen consumenten door het kenteken van hun auto in te voeren, hun auto ter veiling aanbieden aan een groep van autohandelaren en universele autobedrijven en enkele dealers met wie Dealerdirect.nl zakendoet. Gratis, want de autobedrijven betalen voor de dienst. Oude Luttikhuis verwacht met alle nieuwe domeinnamen dus vooral meer klanten binnen te halen voor deze partners.

Autobedrijven betalen €95 (exclusief btw) per transactie. Voor een abonnementsbedrag van €149 per maand kunnen bedrijven onbeperkt auto’s inkopen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.