Welke banden adviseer jij? [advertorial]

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wanneer adviseer je winter/zomerbanden en wanneer zijn vierseizoenenbanden de juiste optie?

Vier seizoenen banden
Vierseizoenenbanden zijn altijd een compromis. Voor de helft een zomerband en voor de helft een winterband. Hierdoor heb je met deze band nooit het optimale onder de auto liggen. In welke gevallen is zo’n band toch te adviseren? 

Maakt een klant weinig kilometers, maar rijdt hij of zij wel het hele jaar door? Dan kunnen vierseizoenenbanden uitkomst bieden. Deze banden zijn voor iemand die af en toe rijdt zowel geschikt voor winters als zomers weer. Een argument hierin kan zijn dat de banden niet twee keer per jaar verwisseld hoeven worden. Dit is echter meer een argument voor gemak dan dat het qua rijplezier en slijtage van de banden positief uitpakt.

Voor de meeste rijders geldt dat zomer- en winterbanden een betere keuze zijn.

Zomer- & winterbanden
Voor klanten die nu nog met winterbanden aankomen kun je in ieder geval adviseren zo snel mogelijk te wisselen naar zomerbanden. Zodra de temperaturen boven de 7 graden komen, is het tijd om te wisselen.

Je zou denken dat de wissel naar zomerbanden niet wordt vergeten. Toch reed in augustus 2014 nog 8% van de Nederlanders op winterbanden. 

Aftersales
De juiste banden zijn geadviseerd en liggen onder de auto, klant tevreden en jouw taak zit erop. Of niet? Na de verkoop liggen er kansen om verder te adviseren.

Wist je bijvoorbeeld dat 60% van de auto’s te weinig lucht in de banden heeft zitten? Zo blijkt uit onderzoek van Euromaster. Check dan ook bij elk bezoek de bandenspanning en adviseer de klant dit ook regelmatig te doen. 4% van deze banden blijkt uiteindelijk zelfs lek te zijn zonder dat de bestuurder het wist.

Autoverzekeraar Allsecur  en Kwik-fit spelen in op deze behoefte door klanten die bij Allsecur een autoverzekering afsluiten regelmatig dergelijk checks aan te bieden bij Kwik-Fit.

Hoe adviseer jij je klanten over banden? En geef jij de voorkeur aan vierseizoenenbanden of aan zomer- en winterbanden? 

Foto: Flickr shrk