Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Athlon vervroegt registraties voor lage bijtelling

23-03-2012 15:30

Athlon Car Lease komt met een actie waarbij leaserijders met een contract dat na 1 juli 2012 afloopt, voor de nieuwe auto toch nog gebruik kunnen maken van de huidige, gunstige bijtellingsregels. De actie geldt voor contracten met een looptijd tot uiterlijk 15 november van dit jaar.
Voorwaarde is wel dat de nieuwe leaseauto voor 15 april wordt besteld, zodat hij voor 1 juli op naam kan worden gezet. Het nieuwe contract gaat dan in op de datum dat het oude contract afloopt (uiterlijk 15 november).
Hierdoor kunnen leaserijders gedurende 60 maanden na de tenaamstelling toch gebruik maken van het gunstiger bijtellingstarief.

Importeursvoorraad
Athlon heeft hierover afspraken gemaakt met de vier importeurs die de meeste modellen in hun gamma hebben die last gaan krijgen van de verschuivende bijtellingsgrenzen. Dat zijn Audi, Volkswagen, Nissan, Peugeot en Volvo. In totaal gaat het om 56 modeltypes.

In de periode tussen de tenaamstelling en de aflevering staan de door Athlon bestelde auto's in de handelsvoorraad van de importeurs. Zij nemen de kosten van de vervroegde registraties, zoals rente, voor hun rekening. Als een bestelde actieauto onverhoopt niet voor 1 juli op kenteken staat, kan de auto desgewenst kosteloos worden afbesteld. Athlon neemt zelf de restwaardevermindering voor zijn rekening.

Belastingontduiking
Athlon is naar eigen zeggen de eerste leasemaatschappij die afspraken heeft gemaakt met importeurs over vervroegde registraties. “We hebben van onze klanten en berijders veel vragen gekregen over de nieuwe bijtellingsregels en willen ze met deze service tegemoet komen”, vertelt Marchel Koops, commercieel directeur bij Athlon Car Lease. “Maar we hopen hier natuurlijk ook extra omzet uit te halen. We halen op deze manier in elk geval de aantallen naar voren.” Athlon heeft een doelgroep op het oog van 10 à 12 duizend huidige berijders. “Daarnaast mogen klanten van andere leasemaatschappijen zich natuurlijk ook melden.”

Volgens Koops is er vooraf goed gekeken naar de juridische aspecten van de actie. "Natuurlijk zoeken we de grens op, maar we houden ons keurig aan de regels. Er is dus geen sprake van belastingontduiking. Dit is een regeling die ten einde loopt en waar we maximaal van profiteren. Vergelijk het met de spaarloonregeling die dit jaar afliep en waar veel mensen nog van hebben geprofiteerd. Goed voor onze klanten, goed voor ons."

Reageer Doorsturen
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services