Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Verkoopdaling occasionmarkt zet door

04-11-2011 11:10

Voor de occasionmarkt lijkt 2011 een nieuw dieptepunt te worden sinds het begin van de economische crisis in 2008. Dat zegt Joost Klaren, hoofd restwaarde bij Autotelex.

Klaren baseert zich op de verkoopcijfers tot en met oktober van dit jaar. “De dalende trend, die in augustus begon, zet door. De index van het lopende jaar komt nu lager uit dan in 2010. Stellen we dat jaar op 100, dan zitten we nu op 98,4. Van herstel op de Nederlandse occasionmarkt is dus nog geen sprake.” Omdat de economische vooruitzichten somber zijn, rekent Klaren er niet op dat het in de laatste maanden van dit jaar nog goed zal komen.

Hij benadrukt overigens nog dat de verkoopcijfers niets zeggen over het prijsniveau, maar ook daar is de situatie ongunstig: “Vooral in het A- en B-segment is het aanbod zo groot, dat de prijzen onder druk staan.” Naast het ruime aanbod spelen de dalende nieuwprijzen voor kleinere auto’s een rol, aldus Klaren: “Waar je vroeger bijna 10 duizend euro kwijt was, koop je nu voor 3 duizend euro minder iets vergelijkbaars. Dat zorgt dan weer voor een versterkend negatief effect”.

Autotelex ziet export niet als verkoop aan eindgebruikers: "Daarom is de index veelzeggend over de situatie op de totale binnenlandse markt”.

Verkoopcijfers
Uit cijfers van VWE blijkt dat er in oktober 2011 6,3% minder tweedehands personenauto's B2C zijn verkocht. Bekijk de complete VWE occasionverkoopcijfers in de rubriek Feiten en cijfers.

Reageer Doorsturen
Reacties (1)

De signalen uit de markt zijn niet hoopgevend en dan bedoel ik niet alleen de occasion verkoopcijfers. Wie er niet in slaagt om (koste wat het kost) voor het jaareinde zijn voorraad terug te brengen, zit het eerste halfjaar 2012 voortdurend tegen te hoge voorraden aan te kijken en zal geheid nog meer water bij de wijn moeten doen.

Roel Hindriks - Lease Consult B.V. - Geplaatst op 04-11-2011 12:35:34.
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services