Internetbedrijf start gesponsorde privélease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het contract duurt twee jaar en de leaseprijs is 199 euro per maand incl btw. Daarnaast moet eenmalig 399 euro opstartkosten worden betaald. In het contract zitten 20 duizend vrije kilometers per jaar, daarna moet er 6 cent per kilometer worden betaald. Daarnaast hoeft alleen voor brandstof te worden betaald, verzekering en onderhoud zitten in de prijs inbegrepen. Berijders kunnen voor reparatie en onderhoud naar een dealer naar eigen keuze.

25 Peugeots
Aanstaande zaterdag worden de eerste 25 Peugeots geleverd door het Peugeot Experience in Breukelen. Binnenkort verwacht Mijndomein de eerste 25 Toyota’s af te leveren. Deze eerste auto’s worden van bestickering van Mijndomein zelf voorzien, maar het bedrijf zegt in gesprek te zijn met andere adverteerders. Ook zzp’ers en kleine mkb’s zijn geïnteresseerd in het bestickeren van auto’s die ze vervolgens zelf afnemen. Mijndomein wil hier speciale voorwaarden en tarieven voor in het leven roepen. Mijndomein verwacht volgend jaar duizend auto’s in te zetten. 

De eerste auto’s zijn door Mijndomein.nl zelf gefinancierd, maar het bedrijf is in gesprek met een aantal banken voor de toekomstige financiering. “We hebben ook gesproken met importeurs en bijhorende captives, maar voor ons initiatief is een andere manier van denken nodig dan in de traditionele leasemarkt gebruikelijk”, aldus projectmanager Remon Mocking. “Om de auto’s tegen deze prijs aan te kunnen bieden, moeten de kosten zo laag mogelijk blijven. Het proces is zo ver mogelijk gestandaardiseerd en geautomatiseerd, en we hebben bijna geen overheadkosten.”

Jansenzoekt
Mocking is niet onbekend met autoleasing, hij heeft tien jaar bij Fleetsupport gewerkt en zette drie jaar geleden Jansenzoekt.nl op, een bemiddelingsinitiatief tussen zzp’ers en onder meer leasemaatschappijen. “Precies op het moment dat we daarmee begonnen, zette de economische crisis in. De leasemarkt lag op z’n gat, dus de conversie was te laag. Jansenzoekt bestaat nog wel, maar de activiteiten staan op een laag pitje.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.