20 jaar leasing: banken draaiden innovatie de nek om

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Automotive Management 6, het 20-jarig jubileumnummer, blikken we terug op de afgelopen twee decennia van de autobranche. Lees in het blad, dat afgelopen vrijdag is uitgekomen, de terugblik op 20 jaar leasing.

In de jaren ’90 werd leasing groot door de wetgeving Oort, die de leaseauto ook interessant maakte voor woon-werkverkeer als secundaire arbeidsvoorwaarde. “In die tijd waren wij vooral bezit met het aannemen van personeel. We groeiden zo’n 20 procent per jaar”, aldus Berno Kleinherenbrink, die sinds 1998 bij Leaseplan werkt. “Het was de tijd dat juridisch dienstverlener Eiffel mensen aannam in de dealershowroom. Jonge medewerkers liepen met een arbeids- en een leasecontract de deur uit. Een leaseauto was de manier om ze te binden.” 

Na het barsten van de internetbubbel vlak na de millenniumwisseling, kwam de focus op het managen van consolidatie. Leasemaatschappijen fuseerden en zochten ook op inkoopniveau schaalvoordelen. Lees het hele artikel over 20 jaar leasing in Automotive 6

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.