‘Aantal private leasecontracten met 138% toegenomen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Justlease, een dochter van Terberg Leasing, op basis van cijfers van VNA en een de voorspelling over de private leasemarkt die ING Economisch Bureau maart vorig jaar publiceerde. 

Vorige week werd bekend dat de totale leasevloot de grootste groei in vijf jaar kende.

De Peugeot 108 is het model waarvoor vorig jaar de meeste private leasecontracten zijn afgesloten, meldt Justlease op basis van eigen cijfers (bijna vijfduizend contracten). Lees meer op Fleet & Mobility.

VNA: cijfers kloppen niet
VNA-directeur Renate Hemerik zegt in een reactie dat de door Justlease gepubliceerde cijfers niet kloppen. Het aantal van 36 duizend privéleasecontracten geldt voor de hele privéleasevloot en niet alleen voor die van VNA-leden. 

Volgens de VNA waren er in 2013 en 2014 respectievelijk 8.500 en 17.000 privéleasecontracten afgesloten. 

De branchevereniging verwacht eind deze week zijn leasecijfers te publiceren.  

Update van Justlease: cijfers kloppen inderdaad niet
Automotive heeft Justlease om opheldering gevraagd en de Terberg-dochter geeft de VNA gelijk. De leasemaatschappij had de VNA-cijfers verkeerd geïnterpretteerd en ze niet geverifieerd bij de branchvereniging.  Het landelijke aantal privéleasecontracten bedroeg in 2015 dus wel 36 duizend, en niet 40 duizend zoals Justlease in eerste instantie communiceerde. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.