Scheidend voorzitter RAI Vereniging: politiek moet beter luisteren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat zegt hij in een interview, te lezen in de nieuwe Automotive. Vandaag neemt hij tijdens de ledendag afscheid van de RAI Vereniging. Steven van Eijck volgt hem met ingang van december op.

In het interview haalt De Boer stevig uit naar staatssecretaris Wiebes. Wiebes omarmde recentelijk het alternatieve plan van autobranche en milieulobby. “Het oorspronkelijke voorstel van staatssecretaris Wiebes was ronduit dramatisch. Het was duidelijk dat hij slecht geluisterd had naar alle adviezen vanuit de branche en dat heeft hij geweten”, concludeert De Boer. “De Tweede Kamer maakte vervolgens gehakt van zijn plan en een publieke rel was geboren.” Het tweede voorstel dat hij in allerijl smeedde met PvdA en VVD was nog slechter.” Het omarmde alternatieve plan noemt De Boer een `acceptabel plan en veel beter dan wat de politiek op eigen kompas had uitgewerkt`. 

De Boer hoopt dat Wiebes, en de rest van politiek Den Haag, bij de totstandkoming van Autobrief2 goed naar de branche luisteren. “Dat biedt de kans om de marktverstoring ongedaan te maken.” Tot slot denkt De Boer ook dat de discussie over ‘betalen naar gebruik op de weg’ de komende jaren weer terugkomt. “Uiteindelijk is dit het meest eerlijke systeem van belasten.”

Lees het hele interview in Automotive 11, die aanstaande vrijdag verschijnt. Abonnees kunnen het interview nu al online lezen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.