Leasemaatschappij van het Jaar: Athlon en AA Lease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar won Koops Furness Lease de verkiezing, maar dit jaar kreeg het bedrijf te weinig beoordelingen om voor deelname in aanmerking te komen.

De verkiezing, georganiseerd door Vereniging Auto van de Zaak (Vavdz) en Tevreden.nl, is dit jaar voor het eerst gesplitst in twee categorieën; top-10 leasemaatschappijen en kleine en middelgrote leasemaatschappijen. Dit om een eerlijke vergelijking mogelijk te maken. 

Op basis van de beoordelingen van meer dan 5.000 respondenten, leden van Vavdz en klanten van de betrokken leasemaatschappijen, gingen de hoogste scores naar Athlon Car Lease (top-10) en AA Lease. Athlon kreeg een 8,3, AA Lease zelfs een 8,8. Athlon liet Business Lease (8,2) en Arval (8,2) achter zich. AA Lease versloeg J&T Autolease (8,7) en Lease Quality (8,5).

Berijders van Kia zijn het meest tevreden over hun leasemaatschappij, het merk scoort een 8,27. Volvo- en Audi-rijders volgen snel daarna met respectievelijk een 8,07 en 8,05.

De grootste progressie werd geboekt door VWPFS-dochter Dutchlease. De beoordeling steeg van een 6,7 naar een 8,2. Het gemiddelde cijfer lag dit jaar op 7,8 tegen een 7,6 in 2012.

Bekijk de hele uitslag hier  

Ook op bedrijfsniveau zijn er rapportages verkrijgbaar, deze zijn op te vragen bij Vavdz

Op de foto: Athlon-ceo Armand van Veen en Hans de Boer, directeur bij AA Lease. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.