Audi en Greenwheels gaan carsharen op Zuidas

Redactie Redactie
• Laatste update:

Audi en Greenwheels stallen zes conventionele Audi`s A1 waarop medewerkers van bedrijven die zijn aangesloten bij de Green Business Club Zuidas kunnen intekenen.

Akzo Nobel is de eerste die ingetekend heeft op het project. Volgens Audi-directeur Gerard Jansen accepteert Pon dat mobiliteit verandert. Bedrijven willen ook meer dan alleen auto`s. “Dit systeem zou het begin kunnen zijn van een internationaal concept, de fabriek volgt ons nauwlettend.”

Greenwheels biedt de infrastructuur, met een boekingssysteem. Als de vraag groter is dan het aanbod zet het bedrijf meer auto`s in.

Minister Schultz prees het concept. “Het wordt je heel gemakkelijk gemaakt om een mooie auto te rijden, maar er geen voor de deur te hoeven hebben. En daarmee verminderen we het aantal auto`s op de weg. Dit begint klein, maar wordt hopelijk heel groot. Dit is een start. Je gaat veel meer van dit soort concepten krijgen, meer varianten om in plaats van je eigen leasebak te hebben, een leaseauto altijd tot je beschikking te hebben, zonder dat die voor de deur staat.”