Noordlease stapt uit Autolease Alliance

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Cloosterman is het voor beide partijen heel jammer, maar heeft hij vrede met de beslissing. “Het is logisch dat als een van de leden wordt overgenomen, dit lid op termijn ook meegaat in de inkoopcondities van de moedermaatschappij.”

Noordlease was een actief lid, benadrukt Cloosterman. Zo maakte algemeen directeur Robert Nienhuis van Noordlease deel uit van het bestuur van de Autolease Alliance.

Het samenwerkingsverband is door het uittreden van Noordlease in aantal contracten gezakt van 106 naar 103 duizend auto`s. Noordlease was goed voor ruim achtduizend contracten. “Maar onze andere leden zijn door overnames en autonome groei wat groter geworden, dus dat compenseert het verlies.”

Alphabet zei bij de overname van ING Car Lease in 2011 tegen Automotive de status van ING-dochter Noordlease te onderzoeken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.