Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Accell passeert Pon

04-04-2012 10:35

Fietsenmaker Accell voert momenteel exclusieve overnamegesprekken met het Britse Raleigh.

Daarmee heeft Pon Holdings, dat eerder Gazelle en het Duitse Derby Cycle kocht, het nakijken. Het bedrijf was ook geinteresseerd in de fietsenfabrikant. Dit meldt het Financieele Dagblad.

De deal moet het Herenveense bedrijf bovenal helpen haar positie op de Noord-Amerikaanse markt te verstevigen. Volgens topman René Takens verbetert een overname van Raleigh niet alleen de geografische positie, maar wint Accell ook aan inkoopkant aan kracht.

Omdat traditioneel grote markten zoals Nederland en Duitsland verzadigd raken, streeft Accell behalve in de VS en Canada ook naar expansie in het zuiden van Europa en in Azië. Raleigh kan daarbij helpen met haar productie- en distributiefaciliteiten in het VK, de VS en Canada, door wereldomvattende licentieactiviteiten en een inkoopkantoor in Taiwan.

Accell is onder meer bekend door de merken Batavus, Koga en Sparta. Overnamekandidaat Raleigh, momenteel in handen van het eigen management, realiseerde vorig jaar een omzet van circa 195,3 miljoen euro, tegen 629 miljoen euro bij Accell.

Volgens Takens heeft Accell tussen de zestig en honderd miljoen euro in de overnamekas. Om dit bedrag te vergropten is Accell in gesprek met financiers, waarbij ook de uitgifte van nieuwe aandelen een optie is. Bij Pon Holding wilde woensdag niemand reageren op het nieuws rond de overname.

Reageer Doorsturen
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services