Peinemann Holding koopt failliet Spijkstaal Elektro

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit meldt Peinemann op zijn website.

Producent van elektrische voertuigen Spijkstaal werd afgelopen augustus door de rechtbank van Rotterdam failliet verklaard, waardoor de 65 medewerkers op straat kwamen te staan. Website FD.nl meldt bij monde van curator Boender van DVDW Advocaten in Rotterdam dat Peinemann de activiteiten van Spijkstaal  in afgeslankte vorm voortzet.

SRV-wagens
Spijkstaal produceert al meer dan 75 jaar elektrische voertuigen zoals trekkers, platformwagens, vrachtwagens, bestelwagens en minibussen. Klanten van Spijkstaal zijn onder andere luchthavens, bloemenveilingen, autofabrieken, zorginstellingen en gemeenten.

Het bedrijf werd in Nederland vooral bekend van de in het Drentse Hoogeveen geproduceerde elektrische SRV-wagens. In 2012 begon Spijkstaal met de verkoop van de elektrische stadsauto By Spijkstaal en startte het als distributeur van de elektrische bedrijfswagens Smith Edison en Smith Newton.

http://www.peinemann.nl/nl/over-peinemann/nieuws/peinemann-holding-bv-neemt-spijkstaal-elektro-bv-over-uit-faillissement/?news_page=1
Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.