Automechanika wil meer Nederlandse deelnemers

Redactie Redactie
• Laatste update:

919 vierkante meter afhuurden.

Afhaken
“We lopen met nog vier maanden te gaan 7% achter. Er waren bedrijven die hadden gezegd niet te komen, maar sommigen daarvan melden zich alsnog”, aldus Jennie Elzinga van organisator Messe Frankfurt.

Volgens Elzinga zijn de prijzen in het licht van de crisis niet verlaagd; ze liggen dit jaar hoger. Er zijn ook bedrijven die helemaal afhaken, maar daar staan nieuwe deelnemers tegenover. Er wordt gerekend op minstens 6.000 vierkante meter. ”Dat is altijd afhankelijk van de omstandigheden maar het is dicht in de buurt en het is een belangrijke show voor Nederland.”

Gesleuteld
Automechanika trok twee jaar geleden in totaal 4.471 exposanten uit tachtig landen, waarvan 80% van buiten Duitsland. Er kwamen 153.837 bezoekers uit 181 landen op af, waarvan 56 % van buiten het gastland. Nederland staat daarbij op een vijfde plaats.

Er is iets gesleuteld aan het concept waardoor bijvoorbeeld duidelijker moet worden welke bedrijven ook actief zijn in e-mobility en in trucks. “Vooral dat laatste willen we meer onder de aandacht brengen. Het is niet alleen een beurs voor personenauto’s.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.