ALD start 6 Wheel Lease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de scooter kan op een vole batterij ongeveer 80 kilometer worden gereden. Het voertuig kan in elk 220V stopcontact worden opgeladen. Het operationele leasetarief van de scooter bedraagt 119 euro per maand.

De verkoop van de e-scooter groeit de laatste maanden met dubbele cijfers; sinds begin 2010 zijn er in Nederland meer dan 10 duizend van verkocht. “Je ziet dat het nu echt een vaart neemt”, aldus Lonneke van der Horst, marketingmanager van ALD. “Wij denken daarom dat er ook een markt is voor het leasen ervan.”

Veiligheid
In april 2010 introduceerde ALD al het 7 wheels-concept, waarbij naast de auto ook een motorscooter met drie wielen kan worden geleast. Dat is vooralsnog geen succes geworden. De doelstelling was om er in het eerste jaar honderd van op de weg te hebben. Maar tot op de dag van vandaag, is het blijven hangen op enkele tientallen stuks. “Dat is geen volumeproduct”, constateert Van de Horst. “Het is toch een motor en we merken dat de veiligheid een punt van aandacht is bij de werkgever.” ALD gaat wel door met het concept.

De verwachtingen voor de e-scooter zijn hoger gespannen. Van der Horst: “We schatten er dit jaar tussen de twee en vijfhonderd in de markt te zetten. Maar het is een compleet nieuw product, dus het is even afwachten.” ALD ziet de e-scooter als mogelijk invulling voor de mobiliteitsbudgetten die in opmars zijn. “Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar duurzame, alternatieve mobiliteitsoplossingen.”

Ook XL Lease is onlangs gestart met een soort zeswielenlease: zij bieden de mogelijkheid om naast een auto ook een motorscooter te leasen.Foto: ALD-directeur Carel Bal in 7-wielige tijden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.