Deal Stokvis en Hamer; juridisch conflict met Berg-o-tool

Redactie Redactie
• Laatste update:

De drie servicemonteurs van Hamer komen bij Stokvis in dienst. Stokvis wordt door de samenwerking leverancier van emissie-apparatuur en remmentestbanken van Sun; Hamer blijft leverancier van Celette en Elmatech voor de schadeherstelbranche, alsook de prefab inspectieputten. Daarnaast blijft Hamer leverancier van olie-, vet-, afzuiging- en brandstofapparatuur (OVB) alsmede het installatiewerk.

Te laag volume
Volgens directeur Fons Jans van Hamer was het voor zijn bedrijf op equipmentgebied kiezen tussen ermee stoppen of een partner zoeken om in de veranderende behoeften van de klanten te kunnen blijven voorzien. “We hebben in equipment niet de volumes kunnen realiseren die nodig zijn. Dan is dit een voor beide partijen een goede oplossing. Voor garagebedrijven waar equipment van Hamer staat, betekent de samenwerking dat ze voor service niet langer Apeldoorn moeten bellen, maar Deventer”, aldus Hamer-directeur Fons Jans.

Berg-o-Tool
Ondanks de overgang van personeel en de intensieve samenwerking wil Stokvis-directeur Arian van den Berg niet spreken van een overname. “De breedte van het pakket van Hamer sluit perfect aan bij onze equipmenttak en de veranderende behoefte van onze klant. De samenvoeging levert een zeer krachtige combinatie op in de markt.”

Ook dat Stokvis met Berg-o-tool reeds een samenwerking heeft op OVB-gebied levert volgens Van den Berg geen loyaliteitsprobleem op. “Voor de bestaande Hamer klanten is en blijft Hamer uiteraard leverancier, in alle andere gevallen beslist de klant uiteindelijk zelf met wie men wil samenwerken”, aldus Van den Berg.

Juridisch conflict
Berg-o-tool was eerder de OVB business unit binnen Stokvis die halverwege 2010 werd verzelfstandigd en voortgezet door Jan Hogenberk en Theo Cramer. Welke afspraken er destijds precies gemaakt zijn tussen Stokvis en de twee ex-werknemers is niet bekend, maar wel is duidelijk dat zij het niet met de huidige deal tussen Stokvis en Hamer eens zijn.

Berg-o-Tool, dat vanuit hetzelfde pand als Stokvis opereert, is verwikkeld in een juridische procedure met het voormalige moederbedrijf. De twee partijen willen niet inhoudelijk ingaan op de kwestie. “Het is duidelijk dat de nieuwe overeenkomst consequenties heeft voor de bestaande situatie, maar wij zien in elk geval geen belemmering om ook in de toekomst met elkaar te blijven samenwerken”, aldus Van den Berg.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.