Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Stern Groep start onderdelentak

15-03-2012 10:50

Stern Groep start met een eigen onderdelentak. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Vorig jaar boekte de grootste dealerholding van Nederland 6 miljoen euro netto winst. In 2010 bedroeg de winst nog 10 miljoen euro. De netto omzet steeg vorig jaar wel: van 920,4 miljoen in 2010 tegenover 938,6 miljoen in 2011.

De hoge winst in 2010 had onder meer te maken met incidentele baten. Dit jaar verwacht Stern de operationele resultaten geleidelijk verder te verbeteren. De komende jaren wil het concern groeien naar een winstniveau van 20 miljoen euro per jaar.

Stern Parts
Deze groei moet onder meer worden gerealiseerd door de reorganisatie van de divisie Stern Diensten. Dit bedrijfsonderdeel zal medio dit jaar worden opgesplitst in Stern Finance en Stern Universeel.

Onder Stern Universeel vallen de merkongebonden activiteiten zoals Sternpoint, Sternplaza en Stern Parts, een nieuwe activiteit waarin de onderdelenvoorziening voor de universele bedrijven valt. "De aanstelling van Adriaan Roggeveen als commissaris is hier direct aan gelinkt", licht bestuursvoorzitter Henk van der Kwast toe. "Met Stern Parts willen we onze onderdelenvoorziening los van de dealerbedrijven opzetten." De bedoeling daarvan is om de afhankelijkheid van de autofabrikanten te verminderen. Met welke toeleveranciers het bedrijf gaat werken kan Van der Kwast nog niet zeggen. "We zijn hiermee in de opbouwfase en verwachten de komende zes weken meer bekend te kunnen maken."

Onder Stern Finance vallen activiteiten in lease, wagenparkbeheer, financiering en verzekering. Vooral in leasing wil Stern "zo hard mogelijk groeien", aldus Van der Kwast. "Daarbij leggen we het accent op de midden- en kleinbedrijven, en mijden we de grote bedrijven."

Bekijk de jaarcijfers 2011 van Stern in de rubriek Feiten & cijfers.  

Reageer Doorsturen
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services