Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Autogebruik blijft groeien

19-12-2011 11:42

Nederlanders worden de komende decennia steeds afhankelijker van de auto. Autogebruik zal tussen 2000 en 2040 met 14% tot 68% toenemen, afhankelijk van de economische groei. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor  Mobiliteitsbeleid (KIM).

Nederland vergrijst, maar de ouderen van de toekomst blijven langer gezond en kunnen langer blijven autorijden. Verder maken tweeverdieners meer gebruik van de auto en kiezen ook allochtonen liever voor de auto dan voor het ov. De verbetering van de sociaal-economische positie van allochtonen en het feit dat deze groep steeds meer uit de stad weg trekt, doen het autogebruik ook toenemen.

Het groeiende autogebruik gaat ten koste van het openbaar vervoer op het platteland. In de steden zal ov-gebruik wel toenemen omdat dit vaak een aantrekkelijkere manier van verplaatsen is dan de auto.

Lees het rapport "Blik op personenmobiliteit" in de rubriek Feiten & cijfers

Reageer Doorsturen
Reacties (1)

Meteen vond ik het merkwaardige groeipercentages, dat kan niet waar zijn hoorde ik mezelf zeggen. En dat blijkt ook uit de brochure zelve, de grafieken geven twee scenario's, maar daarbij is het jaar 2000 (NIET 2020) het beginpunt dat de index 100 draagt. De tekst in het verslag van dit instituut (KIM) is anders (waarschijnlijk foutief) en blijkbaar niet opgemerkt. Groei dus tussen 2000 en 2040 in het hoge scenario van totaal 68% (iets meer dan 1% per jaar) en daarmee is het minder bedreigend en wel weer betrouwbaar. Gaat u maar weer rustig slapen.

Roel Hindriks - Lease Consult B.V. - Geplaatst op 19-12-2011 15:33:10.
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services