Opel schort levering Ampera op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een paar weken nadat er in Amerika een crashtest was uitgevoerd met een aantal Volts, vatten de auto’s vlam. De Highway Traffic Safety Administration doet onderzoek naar de oorzaak hiervan. De Volt en de Ampera worden gebouwd met dezelfde elektromotor met range extender. 

Ontladen
Volgens Jeroen Maas, woordvoerder van Opel Nederland, hebben de branden te maken met een incorrecte afwikkeling na de test. “Na een zware crash moet het proces van ontmanteling goed geregeld worden. Dat is bij auto`s met een conventionele motor niet anders. Bij de gevallen in Amerika zijn de accu`s niet goed ontladen waardoor er later kortsluiting kon ontstaan.”

Door deze ontmanteling goed in kaart te brengen en te communiceren met de betreffende hulpdiensten, verwacht Opel latere ongelukken zoals zich met de Volts voordeden te voorkomen. Het opstellen van een protocol duurt enkele dagen. Maas benadrukt dat de Ampera volledig veilig is.

Eigen beheer
Opel was al begonnen met de levering van de Ampera in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, België en Nederland. Volgens Maas zijn de Ampera`s die tot nu toe geleverd zijn in Nederland nog in eigen beheer. De levering van de Chevrolet Volt gaat overal, dus ook in Nederland, onverminderd door.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.