Inval bij Action VIP Cars om hennepteelt (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Witwassen
Bij de inval zijn de directie – twee mannen van 40 en 42 – en vijf andere personeelsleden aangehouden. Verder is een 55-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het witwassen van drugswinsten aangehouden. 

De gehele handelsvoorraad van Action VIP Cars (veertien personenauto`s) is in beslag genomen. 

Kwekerijen
In de woningen van twee verdachten werden hennepkwekerijen ontdekt. Ook zijn een aanzienlijk geldbedrag en waardepapieren in beslag genomen. Bij doorzoeking van het bedrijf en de woningen van verdachten is verder beslag gelegd op nog zes auto`s, twee vuurwapens, administratie, computers en mobiele telefoons.

Action VIP Cars is een autobedrijf dat handelt in luxe occasions. Het bedrijf is momenteel telefonisch niet bereikbaar.

Valse geldleningen 
Volgens het Openbaar Ministerie werden vanuit het autobedrijf tot in de wijde omtrek van Tilburg en naar België en Duitsland grote hoeveelheden hennep gedistribueerd.  

De criminele winsten werden vermoedelijk via valse geldleningen witgewassen. Minstens 550 duizend euro vloeide via onderhandse leningen in Turkije terug in het garagebedrijf. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.