Duurzaam Erkend auto’s wassen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Net als bij hun collega’s groeit ook bij de autowasbedrijven het maatschappelijk bewustzijn. Ze recyclen op grote schaal waswater, gebruiken milieuvriendelijke shampoos en doen zaken met erkende afvalverwerkers, maar hebben ook een open oog voor lokale sportactiviteiten en het wel en wee van hun werknemers, laat de Bovag weten.

Tot nu toe was het voor autowasbedrijven echter niet eenvoudig om hun MVO zichtbaar te maken. Met de invoering van het certificaat Duurzaam Erkend verandert dat, zegt Vincent van den Dungen als voorzitter van Bovag Autowasbedrijven.

De eisen voor het certificaat zijn afgestemd op de branche, maar de procedure is vergelijkbaar: carwash-ondernemers die na zelfscan en schouwing positief beoordeeld worden, mogen zich officieel Erkend Duurzaam noemen. “Zij maken serieus werk van recycling, afvalverwerking, afbreekbare wasmiddelen en legionellapreventie. En met dit certificaat kunnen zij zich onderscheiden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.