RAI Vereniging: aanpassen bijtelling is doodsteek voor ev’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Deze voorstellen beteken de doodsteek voor de opkomst van elektrische mobiliteit in ons land”, aldus Olaf de Bruijn, adjunct-directeur van de RAI Vereniging. “Dit soort techniek heeft bij haar marktintroductie tijdelijk stimulering nodig. Dat was ook het idee achter de tijdelijke invoering van een 0% bijtellingcategorie in het Belastingplan voor 2012.”

De Bruijn denkt dat minder consumenten voor een ev zullen kiezen wanneer ze 7% bijtelling moeten betalen in plaats van 0%.

Verbeelding
Ook de vereniging Auto van de Zaak spreekt zich uit tegen de nieuwe plannen. “De categorie van de 0% bijtelling heeft geen volume en zou dit ook niet gaan krijgen met de verruiming naar 50 gram CO2. Het afschaffen van de 0% categorie is financieel daarom helemaal niet nodig”, meent VAVDZ-voorzitter Martin Huisman. “Deze categorie is bedoeld om shonere en zuinigere auto`s te stimuleren. Nul procent bijtelling spreekt tot de verbeelding, zeven procent niet. Met deze maatregel ontneem je een belangrijke stimulans voor zowel berijders, bedrijven als fabrikanten in het streven naar schoon en zuinig.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.