Dealerholding Wiegerinck opent nieuwbouw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vijf jaar geleden nam Wiegerinck Suzuki-dealer Lendering in Hengelo over. “Dat was inclusief huurcontract. Meteen na afloop daarvan heb ik aangegeven het pand te willen kopen en verbouwen”, vertelt dga Bart Wiegerinck. In het nieuwe pand zijn nog wel sporen van het oude interieur te vinden. Zo zijn systeemwanden en hout opnieuw gebruikt.

In het nieuwe pand wordt zowel Chevrolet als Suzuki gevoerd. Van Suzuki is het bedrijf al dertig jaar dealer. “Ook tijdens de verbouwing zijn we er in geslaagd om onze verkoopdoelstelling te overtreffen. Daar zijn we erg trots op.”

Volgend jaar viert het bedrijf haar 125-jarig bestaan. Bijzonder, vindt ook Wiegerinck. “We zijn sinds dit jaar Chevrolet-dealer. Maar in 1920 was mijn overgrootvader actief als importeur van Chevrolet. Later waren we er een tijdlang dealer van en nu is dit weer het geval. En wat wij heel mooi vinden: uit oude documentatie blijkt dat ook in 1920 Chevrolet zich profileerde als een merk dat veel auto biedt voor weinig geld.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.