Wensink snijdt in transportkosten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het is de eerste keer sinds de invoering van het mvo-certificaat dat een autobedrijf met zo’n grote omvang (Wensink heeft 18 vestigingen) het predikaat ontvangt. Daar komt bij dat Wensink een grote diversiteit aan voertuigen aanbiedt: van stadsauto tot zware truck.

Onderdelenpost
Volgens directeur Laurens Stigter is maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen inmiddels een vast onderdeel van de bedrijfscultuur. In alle facetten van de organisatie wordt actief gekeken naar manieren om de efficiency en mvo-score te verbeteren.

Een belangrijke besparing, van zowel de CO2-uitstoot als op financieel vlak, werd gerealiseerd door het terugbrengen van het aantal transportbewegingen tussen de vestigingen. Stigter: “Dat is gelukt door een betere communicatie en het stroomlijnen van de onderlinge onderdelenleveranties. De postroute die eerder door een koerier werd gedaan, hebben we nu uitbesteed aan een distributiebedrijf dat toch al de niet-merkonderdelen bij alle vestigingen bezorgt. Alles bij elkaar heeft het ons een besparing van zo’n 20% op de totale transportkosten opgeleverd.”

Uitreiking
Brancheorganisatie Bovag reikt het Erkend Duurzaam-certificaat uit aan bedrijven die de zogenaamde Duurzaam Ondernemen Scan met goed gevolg hebben doorlopen. Dit proces wordt begeleid voor het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en de getoetst door ARN (Auto Recycling Nederland).

Eerder al kregen andere dealerholdings, zoals P.A. van der Kooij, Martin SchilderDe Tigchelaar Groep, Wander Assen, Wiegerinck Groep,  Volvo Hans van Vliet en Autobedrijf Hartgerink en Klomp het certificaat.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.