Saab Nederland: we wachten met smart op nieuwe auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot en met juni zijn er in totaal 540 Saabs in Nederland geregistreerd, 78% meer dan in de zelfde periode vorig jaar. Maar in juli zijn er tot nu toe maar 6 Saabs geregistreerd, tegen 41 vorig jaar.

“We wachten met smart op nieuwe auto`s. De productiestop hakt er ook bij ons en onze dealers flink in”, zegt Van den Berg. “We lopen veel omzet mis. In een normale situatie hebben we zeker 200 auto`s op voorraad. Gelukkig loopt de onderdelenhandel nog wel door, dus dealers hebben nog wel omzet uit aftersalesactiviteiten.”

Afhakende klanten
Volgens Van den Berg haakt een gedeelte van de potentiële klanten af, maar is er ook een gedeelte dat wil wachten. “Vooral leaserijders die einde contract zitten, komen in een situatie waarin ze snel duidelijkheid willen. En die is er nu niet.”

Ondanks dat de productie al sinds eind april zo goed als stil ligt, houdt Van den Berg hoop. “Ook na deze nieuwe vertraging ga ik er van uit dat we in september weer auto`s geleverd krijgen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.