Verhagen: in 2025 is 10% elektrisch

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens deze krant zal Verhagen aankondigen dat voor deze auto’s, anders dan bij voertuigen met zuinige verbrandingsmotoren, alle belastingvoordelen voorlopig overeind blijven. Eigenaren van elektrische en semi-elektrische auto’s worden in zijn visie tenminste tot 2018 vrijgesteld van fiscale bijtelling, mrb en bpm.

Verhagen wil meer elektrische leasewagens, taxi’s en voertuigen in het openbaar vervoer zien. Hij zou daarover vergaande afspraken willen maken met steden en regio’s, onder meer over de vraag of het aankopen en plaatsen van oplaadpunten niet eenvoudiger kan. Het ministerie van Economische Zaken zou zelfs bereid zijn om de partijen financieel te stimuleren.

Het Economisch Bureau van ING zei eerder dit jaar te verwachten dat het aandeel EV`s in 2020 ongeveer 2 procent van de totale vloot uitmaakt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.