ProRail trekt stekker uit ev-initiatieven

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe president-directeur van ProRail, Marion Gout-Van Sinderen, zei bij de presentatie van het jaarverslag dat ze alle activiteiten van het bedrijf kritisch zal bekijken. “We hebben al besloten te stoppen met projecten als elektrisch rijden en windmolens boven het spoor.”

ProRail kondigde eind 2009 nog aan zo’n 2 miljoen te investeren in het leveren van stroom voor elektrisch wegvervoer door middel van inductie.

Onlangs werd bekend gemaakt dat ProRail een partner is van het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam dat binnenkort wordt geopend.

Bij ProRail is niemand bereikbaar om de vraag te beantwoorden of de organisatie uit het EV Centrum stapt. Alfred Möller, mede-initiatiefnemer van het Elektrisch Vervoer Centrum, wil alleen het volgende kwijt over de kwestie: “Deze beweging van ProRail heeft geen enkele invloed op de plannen voor de verdere ontwikkeling van het Elektrisch Vervoer Centrum.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.