RDW draait weer beter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat staat in het zojuist verschenen jaarverslag. De ombuiging is voor een groot deel te danken aan de aantrekkende autoverkopen. Daarnaast hebben 10% kostenbesparingen en nieuwe diensten de financiën positief beïnvloed. Volgens de RDW is de databank met kentekens veel vaker geraadpleegd dan in het jaar daarvoor: van 703 tegenover 666 miljoen keer. De overheid (politie, gemeenten, Justitie, BiZa) vroeg 244 miljoen maal een kenteken op; 10 miljoen meer dan in 2009. Bij de voertuigbranche steeg dit van 243 tot 272 miljoen. De Belastingdienst en de Douane enerzijds en het publiek anderzijds waren goed voor twee maal 30 miljoen aanvragen.

Particulieren
De daling van 7 miljoen bij de laatste groep kan een woordvoerder van de RDW niet goed verklaren, aangezien particulieren steeds vaker online voertuigen schorsen of naar een keuringsstation voor de APK zoeken en meteen ook een afspraak maken. “Wellicht komen er meer aanvragen via websites of apps binnen. Ze zijn voor ons dan niet zichtbaar als individu.”

Lees hier het interview met RDW-directeur Johan Hakkenberg dat is verschenen in Automotive 8 (toegankelijk voor abonnees).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.