Overheid verlengt verruimde kredietgarantie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit betekent dat dat Economische Zaken garant staat voor 80 procent van een bedrijfskrediet van maximaal €250.000. Volgens het ministerie zijn financiële instellingen nog steeds terughoudend in het verstrekken van kredieten en is het dus niet verstandig om al terug te keren naar de reguliere garantiedekking van 50 procent.

Volgens Verhagen vormen MKB-ers de ruggengraat van de Nederlandse economie. “’Daarom is de financiering van goede investeringsplannen van levensbelang voor de economische groei”, aldus Verhagen.

De verruiming van de borgstelling voor het MKB zou eind 2010 aflopen. Dankzij ingrijpen van Verhagen loopt de garantieregeling nu door tot eind 2011. Verhagen komt tot dit besluit op aanraden van de Taskforce Kredietverlening, die onder leiding van Loek Hermans klachten van bedrijven over kredietverlening onderzocht. Veel ondernemers ondervinden volgens de bewindsman “dat zij worden afgewezen door de bank”.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.