EV-centrum Elipo al weer weg uit Zeist

Redactie Redactie
• Laatste update:

Elipo opende in mei 2009 in Zeist het elektrische mobiliteitscentrum van Nederland. De opening genereerde veel publiciteit. Tot commercieel succes leidde dat echter niet. Dat is een van de redenen voor directeur Ferry van Haastert om Zeist te verlaten. “We hebben hier niet het verwachte resultaat weten te realiseren”, aldus Van Haastert. “We zaten in Zeist vooral om consumenten naar de showroom te trekken, maar dat lukte slechts gedeeltelijk. Hierdoor bleven de inkomsten achter bij onze verwachting.”

Pionier
Elipo is een van de pioniers op het gebied van elektrische mobiliteit in Nederland. Van Haastert denkt dan ook de vinger op de zere plek te kunnen leggen. “De vraag en het aanbod lopen nu nog te ver uit elkaar. Er zijn best klanten die 70 á 80 mille willen betalen voor een elektrische auto, maar dan moet deze wel 400 kilometer kunnen rijden. En juist die zijn er nog niet. Aan de andere kant bieden wij de elektrische bedrijfswagen Ecocraft aan, die tot nu toe onvoldoende aansluit op de wensen van ondernemers.”

Van Haastert ziet nog steeds kansen voor zijn bedrijf. “We krijgen binnenkort ook een elektrische personenauto, de Lumeneo, waarvan we denken dat deze wel goed aansluit op de wensen van consumenten. Daarnaast is elektrische mobiliteit in het algemeen een ontwikkeling die een grote vlucht neemt, dus het aanbod gaat nog fors toenemen. Er komen nog genoeg nieuwe kansen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.