Thrifty wil meer eigen filialen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Thrifty-formule heeft nu zes Nederlandse vestigingen: het voormalige RSH, Thrifty Car Rental Nederland, beide in Hoofddorp, plus verhuurbedrijven in Huizen, Naarden, Maastricht en Utrecht. Deze laatste vier locaties zijn franchisnemers van Thrifty Car Rental Nederland.

Opties
“De overname van RSH is een gevolg van de nieuwe strategie van Thrifty Car Nederland om belangrijke vestigingen zelf te gaan exploiteren”, zegt directeur Rob Baas. “We willen uitbreiden en groeien en denken dat we met het openen van filiaalbedrijven een sterkere expansie kunnen realiseren dan met het uitgeven van nieuwe franchisecontracten.”

De doelstelling is om eind 2011 tien filiaalbedrijven operationeel te hebben. “Dat kunnen autonome verhuurkantoren zijn, maar ook agentschappen volgens het shop-in-shop principe. Dit zou bij een autobedrijf kunnen, maar net zo goed bij een benzinestation. We houden alle opties open.”

Integratie
De eerste actie die Thrifty Car Rental Nederland in het kader van de nieuwe strategie neemt, is het integreren van de RSH-vestiging in die van het hoofdkantoor, waarmee het aantal Hoofddorpse vestigingen van twee naar één wordt teruggebracht. Dat gebeurt begin april 2011.

Op mondiaal niveau speelt er ook het één en ander rond Thrifty. Avis en Hertz zijn in een overnamestrijd verwikkeld om Dollar Thrifty in te lijven. Deze strijd kan in verband met mededingingswetgeving weer gevolgen hebben voor de positie van het het label Budget, dat onderdeel uitmaakt van Avis.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.