Nissan krijgt geen fiat voor AutoRAI

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opvallend, omdat Nissan eerder verklaarde graag te willen komen, om de nieuwe elektrische Leaf in Nederland te introduceren. De Nederlandse importeur had daar naar eigen zeggen nog wel toestemming voor nodig van het Europese hoofdkantoor.

Die toestemming lijkt nu uitgebleven, getuige de verklaring van Aad van Dijk, managing director van Nissan Nederland. “De Leaf is dermate vernieuwend dat wij denken dat het een goede zaak is om de geïnteresseerden zelf op te zoeken. Daarom houden we de Nissan Leaf Tour, een grootschalig evenement waarbij wij zoveel mogelijk mensen met de auto willen laten kennismaken en laten rijden. Deelname aan de AutoRAI past niet binnen het plan dat we daarvoor hebben.”

Nissan is na Toyota, Honda en Daihatsu de vierde grote afzegger. Ook Honda had eerder laten doorschemeren graag te willen komen, maar afhankelijk te zijn van toestemming van `bovenaf`. Toyota kiest net als Nissan voor een eigen evenement,

Daihatsu heeft onvoldoende budget voor deelname. Dat merk was in 2003 voor het laatst vertegenwoordigd op de AutoRAI.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.