Eerste publieke waterstoftankstation geopend

Redactie Redactie
• Laatste update:

De waterstoftankunit is geplaatst in Arnhem en is onderdeel van het HyMove-project dat beheert wordt door de gelijknamige stichting. Het project is opgezet om ervaring op te doen met het gebruik van waterstof in bussen en auto’s.

Motivering
Bij het tankstation zullen de HyMove-waterstofbus, de Hytruck van 2Switch, de Fiat Doblo van de gemeente Arnhem en de Subaru Impreza van de Arnhemse ondernemer Hans van der Woude voortaan hun waterstof tanken. Deze eerste waterstofvoertuigen zijn omgebouwd door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), die binnen het kader van de automechanica-opleiding een ombouwproject is gestart.”

Petra van Steijn, de eigenaar van het tankstation en partner van de stichting HyMove: “Ik verwacht dat de opening van het waterstoftankstationals spin-off tot gevolg zal hebben dat meer mensen gemotiveerd worden om hun auto om te bouwen naar waterstofverbruik, net zoals de hierboven genoemde auto’s.”

Techniek
Het waterstoftanksysteem is ontworpen en geleverd door het Arnhemse bedrijf HyGear. Het bestaat uit een zogenaamde reformer, die groen gas omzet in waterstof en daarna comprimeert tot een druk van 350 bar. Vervolgens wordt de waterstof via de tankzuil van Air Products in de waterstoftanks van de voertuigen getankt. Het tanken van waterstof lijkt veel op het tanken van LPG.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.