Kamervragen over ruitschade-uitzending Radar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gesthuizen vraagt zich af wat de minister ervan vindt dat sommige verzekeringsmaatschappijen het herstel van autoruitschade slechts vergoeden als dat herstelwerk is verricht door een door hen uitverkoren bedrijf, zoals in het televisieprogramma Radar werd opgemerkt.

Daarnaast vraagt ze hoe de conclusie van de NMa dat verzekeraars gebruik mogen maken van schadesturing omdat verzekerden daarbij profiteren van inkoopvoordeel, is te rijmen met de conclusies uit het televisieprogramma; daaruit zou juist blijken dat de grote ruitschadeketens een hoger tarief rekenen.

Ten derde wil ze weten of de minister de mening deelt dat door de schadesturing efficiënt opererende bedrijven die bijna twee maal zo lage tarieven rekenen als de door de verzekeringsmaatschappijen uitverkoren bedrijven, uit de markt worden gedrukt.

Kamervragen worden doorgaans binnen drie weken behandeld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.