Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren

Fortis-groep baas bij Budget

05-04-2002 00:00

Een groep financiers uit met name de bankwereld is eigenaar geworden van Holland Car Leasing – de onderneming die in Nederland, Belgie, Luxemburg, Denemarken, Noorwegen en Finland onder de naam Budget Rent-a-Car actief is als autoverhuurder. De Zwitserse zakenbank UBS, tot voor kort de grootste aandeelhouder, heeft zich teruggetrokken uit het bedrijf; Fortis is nu de grootste aandeelhouder. “Deze overeenkomst is het laatste onderdeel van een actieplan met als doel HCL een gezonde financiŽle basis te verschaffen”, aldus een verklaring. Budget Rent-a-Car Nederland – de grootste autoverhuurder van ons land – heeft de afgelopen jaren slechte financiŽle resultaten geboekt. Onlangs kondigde het al aan dat het de organisatie ging afslanken. Er zouden zes vestigingen worden gesloten, waardoor Budget een netwerk van tachtig verhuurbedrijven overhoudt. Als onderdeel van de herstructurering krijgen de vestigingen op een aantal gebieden (allocatie van auto’s, behandeling van reserveringen en klachten) een grotere zelfstandigheid. Tegelijk wordt het aantal Budget-medewerkers dat niet op de vestigingen actief is – ca. 160 fte – met ongeveer de helft verkleind. Dit betekent ook dat Budget op termijn een alternatief zal zoeken voor zijn te groot geworden hoofdkantoor in Hoofddorp.

Reageer Doorsturen
Reacties (4)

Meneer/mevrouw Van het Groenewoud, u hebt gelijk: dat hebben wij niet erg zorgvuldig opgeschreven. Budget is Neerlands grootste, Hertz is dat internationaal.

Jaap Rijlaarsdam - Geplaatst op 05-04-2002 16:47:00.

Ik wens de Budget mensen heel veel succes en ga er vanuit dat het een langdurige en plezierige samenwerking zal gaan worden

Leo Quik - Geplaatst op 05-04-2002 16:46:00.

Wie is nou de grootste, Hertz ( zie artikel over prijverhogingen van 27.3) over Budget ????

A van het Groenewoud - Geplaatst op 05-04-2002 16:04:00.

Veel succes!

Onbekend - Geplaatst op 05-04-2002 14:23:00.
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services